keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Tallinna Vanhan kaupungin viemärinkansien avulla

Hoot! Hoot! Voi juukelis puukelis!
Me tässä (Steevu™ ja Wilima™) mietittiin, että minkä kautta vois esitellä Tallinnaa ja kävelessämme Tallinnan vanhan kaupungin kauneilla kaduilla, katsoessamme alas, äkkäsimme sen. VIEMÄRIKANNET! Ne on Japanissa hienoja, joten miksei Virossakin.
Eli...
Aloitettaas sitte!


(Yllä, niinkuin aina) Viemärinkansi vuodelta 1976. Aika Basic, mutta hienot nuo kulmat tuossa reunoissa :)


Tässä on taas melko samanlainen (pienillä muutoksilla) Kylläkin vuodelta 1977. Nämä kaksi ylintä ovat samalta kadulta Nigulisten kirkon (mainio nähtävyys, esitelty muissa esityksissä) viereisestä.


Tässä on oikein hieno, mutta hillittympi. Tässä ei lue vuotta, mutta luulisimme, että tehty joskus vuosina 1970-1990. Tämä kaunistus löytyi Peppersack Steakhousen (Erittäin mainio pihviravintola, vaikkakin melko hintava, sen ulkoasukin oli todella kaunis ja kekseliäs) läheltä.


Yllä oleva viemärinkansi löytyi myös Nigulisten (Pyhän Nikolauksen) kirkon vierestä. Siinäkään ei lue vuotta, mutta veikkaisimme 1900-lukua. :ˆ)


Tämäkin kansi on myös Nigulisten kirkon vierestä (samalta kadulta löytyi yllätävän monta viemärinkantta, mahdollisesti enemmän kuin täällä Suomen kodossa) 
Tästä oli kulunut keskusta pois, mutta veikkaisimme, että siinäkin olisi "K" painettuna. (Mitä lie tarkoittaakin)


Vuoden 1979 viemärinkansi, melko perinteinen kuvio ja muotoilu. Keskustassa mahdollisesti liekki-kuvio. Tämä kansi löytyi Neitsitornin (Aivan upea keskiaikainen torni, joka kuuluu osaksi Vanhaa kaupunkia ympäröivään muuriin)


Keskeytämme ohjelman pakollisen Pulutauon™ vuoksi.
...
...
...
Ja takaisin kansiin!


Viemärinkansi itsessään on hyvin kulunut ja oli hioutunut sileäksi. Vuotta emme osaa varmasti sanoa, mutta 1970-lukua, kun vertasimme sitä muihin löytämiimme kansiin ja paikkaan. Kuitenkin kansi voisi hyvinkin olla 1950- tai 1960-luvulta kannen kuvioinnin perusteella.


Tässä taas on hiukan uudempi kansi! Sen voi päätellä ympäröivästä kivetyksestä ja kaupunginosasta. Luultavasti 1980-luvun jälkeiseltä ajalta.
Tämä kansi löytyi katuremontin keskeltä...


Viemärinkansi vuosimallia 1981! Yksinkertainen, simppeli, mutta aistikas. 
Siinä oli hyvin jännittävä kohokuviointi!


Tämä on Vanhan kaupungin vanhalta puolelta :,^) Aiemmin nähdyssä kannessa oli myös samankaltainen kuviointi. Luultavasti myös samalta vuosikymmeneltä.


Hyvin perinteinen muotoilu, näkee samankaltaisia myös Suomessakin. 
Ehkä 1990-luvun puolelta.


Lopuksi vanhin viemärinkansi, joka tuli vastaan! Vuodelta 1861!! Oli hienoa löytää vanhojakin kansia. Tämän ansiosta huomasimme, että uusia kansia tehdään myös vanhojen perusteella.

Tyttydyy!! We are finished!
Kiitämme ja kuittaamme!

Extraa!!

Galleria-esittely:

A-gallerii 
Korugalleria 
Monipuoleinen kokoelma kaikenlaisia koruja.
Aukioloajat:
ma-pe 10-18
la 11-16

10/10 Would go again :^)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti